Twaalf maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen verpleegkundige AZ Delta

Een 27-jarige man uit Kortemark is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een verpleegkundige. M.D. ging door het lint toen hij zijn zwangere partner om medische redenen niet mee naar huis mocht nemen.

De partner van de beklaagde werd op 17 februari 2023 opgenomen in het AZ Delta in Torhout. Door problemen met haar zwangerschap werd op 20 februari beslist dat de vrouw nog drie weken in het ziekenhuis moest blijven, maar dat zinde D. niet. De twintiger maande zijn vriendin aan om toch mee naar huis te komen. Toen het niet lukte om D. te kalmeren, riep de verpleger de hulp in van zijn collega van de spoeddienst.

Hersenschudding

Uiteindelijk liep de situatie helemaal uit de hand. D. zou geprobeerd hebben om zijn partner manu militari toch mee te nemen naar huis. Daarbij werd de spoedverpleegkundige met zijn hoofd tegen de muur geduwd. Volgens de burgerlijke partij liep hij daarbij een hersenschudding op. D. zou ook zijn arm tegen de keel van het slachtoffer gezet hebben. Bovendien werd zijn pols omgewrongen.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van achttien maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ook de verdediging stuurde aan op een straf met probatie-uitstel. Daarbij werd opgemerkt dat de beklaagde zich ondertussen al liet begeleiden voor zijn cannabisverslaving. D. legde onmiddellijk na de feiten ook volledige bekentenissen af.

De rechter veroordeelde de twintiger uiteindelijk tot twaalf maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Aan de burgerlijke partij moet D. een schadevergoeding van 850 euro betalen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.