Pedro Brugada nu in partijbestuur Open Vld

Pedro Brugada (71) volgt Els Ampe op in het partijbestuur van Open Vld. De gerenommeerde cardioloog van het UZ Brussel is al langer lid van de Vlaamse liberalen, maar nu zal hij de partij dus mee sturen.  Eind deze maand moet hij verplicht met pensioen en hier ziet hij een nieuwe uitdaging.

Zijn leeftijd hoeft daarvoor geen beletsel te zijn, want "ik voel me nog steeds 35", verklaart hij in Het Laatste Nieuws. Overigens blijft hij ook nog bezig als consultant. Dat hij verplicht met pensioen moest, maakte hem enigszins depressief omdat hij zich "nutteloos" begon te voelen.

Minister?

Of dat ook betekent dat hij volgend jaar op een kieslijst voor de Kamer zal staan, is nog niet beslist, al zou hij het zelf wel zien zitten. En zelfs meer dan dat: hij koestert ministeriële ambities, laat hij nog weten aan de krant: "Ik hoop echt dat ik al mijn expertise en ervaring op het vlak van sociale zaken en gezondheid kan delen de komende jaren. Met Maggie De Block hebben we binnen Open Vld nog een absolute topper op dat vlak, maar toch is het mijn droom om ooit minister van Volksgezondheid te worden. If you shoot for the moon and you miss, you hit the stars."

Ook op een ander vlak is de bekendmaking van deze beslissing gunstig, want zo oogst de topcardioloog ook voldoende belangstelling voor zijn pas verschenen boek 'Ons hart - de complete handleiding'.  Daarin roept hij op tot meer aandacht voor hartklachten bij vrouwen. Eigenlijk gaat het om een soort update van een boek dat vijf jaar geleden al verscheen ('Ons hart'). Hij behandelt er voor het brede publiek ook enkele interessante weetjes zoals: "Wat was er het eerst, het hart of de slag?" Als e-book is het al verkrijgbaar voor 14,99 euro.

En er is meer: Brugada koestert ook de ambitie om een medische thriller te schrijven die wellicht volgend jaar het licht ziet, naast een de organisatie van een tentoonstelling van zijn mooiste schilderijen. 

> Financiering van de gezondheidszorg: we zijn al lang het noorden kwijt (Pedro Brugada)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.