MCH Leuven bijna onherkenbaar vernieuwd

De eerste afbraakwerken gingen van start in volle COVID-periode en terwijl de activiteiten gewoon verder gezet werden, werd gefaseerd het hele gebouw gestript en heropgebouwd: wie zich het oude MCH nog herinnert, zal nu in een bijna onherkenbare omgeving terechtkomen. Met een splinternieuwe polikliniek en laboratorium. Alles wordt officieel ingehuldigd op 22 september om 18 uur, in aanwezigheid van burgemeester Mohamed Ridouani en prof. dr. Bert Aertgeerts.

De duurzaamheid van het gebouw, veel natuurlijke lichtinval en een betere toegankelijkheid waren topprioriteiten bij de renovatie. atuurlijke kleuren en rustgevende materialen in combinatie met ruime, comfortabele en natuurlijk verlichte wachtruimtes moeten het welbevinden van de patiënt bevorderen.

Blikvanger van de renovatie is zeker ook het gloednieuw geautomatiseerd corelab als middelpunt van het laboratorium. De voordelen van deze automatisatie zijn onmiddellijk voelbaar voor patiënt en huisarts, heet het. Onderzoeken zullen sneller verlopen waardoor patiënten nog vlotter geholpen worden. Daarnaast verhoogt de automatisatie de veiligheid van de staalverwerking, zorgt voor een continue aanvoer van stalen richting de analyzers en verzekert een volledige traceerbaarheid, van registratie tot verwijdering. 

Ook de afdeling radiologie werd vernieuwd met twee nieuwe echozalen, een RX-zaal, een mammografiezaal en een zaal voor de uitvoering van botdensitometrie. "Voor radiologie onderzoeken, waaronder de screening van borstkanker, zullen we met de meest performante onderzoekstoestellen hoogkwalitatieve beelden kunnen genereren aan een minieme stralingsdosis."

Meer dan dat weerspiegelt het MCH een visie op zorg waarin de huisarts in zijn fundamentele rol erkend en ondersteund wordt, beklemtonen de initiatiefnemers. "Door de gerichte door- en terugverwijzing, een vlotte doorloopflow en korte wachttijden kunnen wij de zorg efficiënt en effectief organiseren. Samenwerking tussen huisarts, arts-specialist en patiënt is een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Dat gebeurt allemaal op een plaats die toegankelijk, vertrouwd en comfortabel aanvoelt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.