Vlaamse decretale basis voor quarantaine goedgekeurd

Het Vlaams Parlement heeft woensdag de decretale basis goedgekeurd om reizigers die terugkomen uit risicogebied in quarantaine te plaatsen. De boetes lopen op van 26 tot 500 euro, telkens, volgens de opcentiemen, te vermenigvuldigen met 8.

Reizigers die terugkeren uit gebieden die opnieuw in lockdown zijn geplaatst moeten in quarantaine. De verschillende regeringen van ons land zijn het daar woensdagmiddag op het Overlegcomité over eens geraakt. Voor deze gebieden wordt ook een formeel reisverbod uitgevaardigd. Er wordt gewerkt met een kleurcode, gaande van groen over oranje tot rood.

Vlaanderen heeft woensdagavond de decretale basis goedgekeurd om de quarantaine mogelijk te maken. Wie terugkomt uit risicogebied moet naar een arts van de overheid. Die kan iemand tijdelijk in thuisisolatie plaatsen of in het ziekenhuis isoleren, om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Naast geldboetes is er ook een gevangenisstraf mogelijk van 8 dagen tot 6 maanden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.