Frankrijk keurt update van iPhone 12 goed na verkoopverbod

De update die de Amerikaanse technologiegigant Apple voorstelde om zijn smartphone iPhone 12 conform de stralingsnormen te maken in Frankrijk, is goedgekeurd. Dat heeft het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties (ANFR) vrijdag aangekondigd.

De verkoop van de iPhone 12 werd eerder deze maand in Frankrijk verboden, omdat de telefoontoestellen te veel elektromagnetische straling uitzenden. Die straling kan door het lichaam worden opgenomen, in hogere mate dan in Europa is toegestaan. Daarop liet Apple weten dat het een update zou doorvoeren. 

Die update werd nu goedgekeurd. Uit tests blijkt dat de toestellen na de update de stralingsnormen zullen eerbiedigen, zegt het ANFR. De absorptie van de straling door het lichaam zou na de update nog 3,94 watt per kilogram bedragen, net onder de Europese norm van 4,0 watt per kilogram. Voor de update was dat 5,74 watt per kilogram.

Apple moet nu de update doorvoeren bij alle iPhone 12-gebruikers, waarna het verkoopverbod kan worden opgeheven.

In reactie op het Franse verkoopverbod vroeg ook de Belgische staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) aan telecomwaakhond BIPT om het potentiële gevaar van de iPhone 12 te analyseren. Nadien zei hij dat het niet nodig was het toestel in België van de markt te halen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.