Dalle kant zich tegen "vaccinprivileges"

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle verzet zich tegen de mogelijke invoering van "vaccinprivileges", versoepelingen voor mensen die al gevaccineerd zijn. "Het kan niet dat de ene meer rechten heeft dan de andere. Zeker ten opzichte van de jongeren, die achteraan het vaccinatieschema komen, zou dat onrechtvaardig zijn", zo zei de CD&V-minister dinsdag in De Ochtend op Radio 1.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een nieuw ­advies gevraagd aan de corona­-experts. Hij wil weten of er versoepelingen kunnen komen voor mensen die al gevaccineerd zijn. De aanleiding is een nieuw rapport van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, waarin wordt geopperd om mensen die gevaccineerd zijn met elkaar te laten afspreke n binnenshuis, zonder een mondmasker te dragen. Vandenbroucke heeft aan het coronacommissariaat gevraagd om dat advies onder de loep te nemen.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle is alvast niet te spreken over de denkpiste. "Ik ben een tegenstander van vaccinprivileges. We zitten samen in de coronacrisis. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk vaccineren. Maar het kan niet dat de ene meer rechten heeft dan de andere", aldus Dalle. Volgens de CD&V-minister zou dat vooral "onrechtvaardig" zijn tegenover de jongeren die achteraan het vaccinatieschema komen. "Ik kan niet toestaan dat er minder rechten zijn voor wie achteraan de lijst staat. De regels moeten kunnen versoepelen voor iedereen", aldus Dalle.

Voor het afwijzen van 'vaccinprivileges' krijgt Dalle alvast de steun van zijn partijvoorzitter Joachim Coens. "Geen vaccinprivileges zo lang niet iedereen de kans kreeg! Daar pleiten we al even voor. Jongeren mogen niet de dupe worden", tweette Coens dinsdag.

Ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vindt het geen goed idee om te werken met 'vaccinprivileges'. "Terwijl iedereen geduldig op vaccinatie wacht, is het geen goed idee rechten toe te kennen op basis van al dan niet al gevaccineerd zijn. We're in this together. We moeten er ook weer samen uit. Iedereen moet geleidelijk vanaf mei weer van meer vrijheid kunnen proeven", zo tweet de Open Vld-voorzitter.

> Lees ook: Vandenbroucke wil onderzoek naar "vaccinprivileges"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 april 2021

    Dalle , die met Grote Onderscheiding het Kleuter afgestudeerd heeft , is blijkbaar de nu zo vreselijk gediscrimineerde minderheden van " hoger " opgelijden op de Markt in Leuven , in Gent , Louvain la Neuve en ga zo maar door !
    Proficiat met je " Ketjes" diploma , je ego is nog groter dan dat van Beke en Regy tesamen !

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 april 2021

    Wel , Benjamin van den CDNV , de jongeren klagen en zagen hele dagen op de lichtbak dat ze depressief zijn door al die maatregelen en niet op café kunnen gaan om aan den toog en aan mekaar te hangen , ondanks het feit dat ze ON LINE zijn met heel de Wereld en TIK TAK !
    Ze hebben al die maatregelen net zo min nodig als die vaccin , dat is iets voor oude zakken die geen treinfeestjes meer kunnen brouwen en/of gaan dansen in het bos en een spoor van vernieling en afval nalaten !
    Kan Meneer Dalle , buiten zever verkopen , zich nog bukken om 1 , ook maar 1 , achtergelaten blikje op te rapen : het is beneden zijn waardigheid !