Bijna 400 overlijdens meer in Frankrijk na hittegolf in augustus

Tijdens de hittegolf die Frankrijk in augustus trof, overleden bijna 400 mensen meer dan normaal, zo meldt het Franse agentschap voor Volksgezondheid. Vooral de groep mensen ouder dan 75 jaar is vaak slachtoffer.

Door de bijna 400 extra sterfgevallen steeg het Franse sterftecijfer met meer dan 5 procent. De impact op de mortaliteit verschilt van departement tot departement en hangt af van de duur (aantal hittedagen) en de intensiteit (temperatuur) van de hittegolf. Ook de periode waarin de warme dagen vallen en de samenstelling van de bevolking speelt een rol.

De schatting is in verschillende opzichten nog voorlopig. Ze zijn bijvoorbeeld gebaseerd op onvolledige sterftecijfers. Het aantal geeft ook niet aan hoeveel mensen exact overleden aan de gevolgen van de hittegolf. Het duidt vooralsnog alleen in welke mate het aantal overlijdens boven de normale verwachting lag in die periode.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    14 september 2023

    En de rest !
    In 2003 , de eerste echte “ long Hot Summer “ hadden ze in Frankrijk 18.000 extra doden , de Belgen natuurlijk geen 1 , tot ze hun cijfers herzagen in 2004 en er 6.500 op de teller stond !
    20 jaar geleden aub !