VS: dokters in de put

Why doctors quit”, kopt de Washington Times op 28 mei. Op een reünie van artsen, veertig jaar nadat ze afstudeerden, blijkt dat de meeste onder hen tevreden zijn over hun loopbaan, maar er is ook een algemene ondertoon van ongenoegen.

De artsen zijn diep teleurgesteld en zelfs bijna gedemoraliseerd door wat de geneeskundige praktijk inmiddels geworden is. Het gaat daarbij helemaal niet om geld, maar wel om de constante inmenging in het beroep, de erosie van de autonomie en de autoriteit van de arts en de evolutie van zorgverstrekker naar verstrekker”, aldus Charles Krauthammer, arts, auteur en columnist. Hij verwijst naar een studie in de American Journal of Emergency Medicine waaruit blijkt dat spoedartsen 43% van hun tijd besteden aan het invoeren van elektronische gegevens en 28% van hun tijd aan patiënten. “De geniën die de gezondheidszorg hervormden, dachten ongetwijfeld dat ze de zorg doeltreffender maakten. Banken werd geautomatiseerd, waarom dan niet de geneeskunde? Omdat banken niet naar uw hart luisteren en geen aambeien opsporen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.