VGSO: gelukkig 2019 plus beste wensen betere opleiding - sociaal statuut

Via MediSfeer maakt het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg graag zijn nieuwjaarswensen over. Wat betekent een gelukkig 2019 volgens voorzitter Jens Tijtgat, bestuursleden en leden van de algemene vergadering?

Jens Tijtgat in zijn nieuwjaarsboodschap: "Ook vanuit het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg wensen we iedereen een gelukkig 2019 toe. Wij hopen vooral in 2019 verder te kunnen werken aan het verbeteren van de opleidingen geneeskunde in Vlaanderen. Ook hopen we dat er, na de positieve aanzet die reeds vorig jaar gebeurde, verder gewerkt wordt aan het bekomen van een volwaardig sociaal statuut voor de assistenten in opleiding."

"Dit jaar wordt politiek ook erg belangrijk met de federale en Europese verkiezingen. Voor studenten geneeskunde en assistenten zijn zaken als het sociaal statuut en het organiseren van een onafhankelijke ombudsfunctie voor het melden van wantoestanden erg belangrijk om onder de aandacht te brengen in deze periode en te blijven voor ijveren."

"Wij engageren ons alvast om ook in 2019 aandacht te besteden aan alle aspecten die een rol spelen voor geneeskundestudenten, dit vanaf het toelatingsexamen tot de selectie voor vervolgopleidingen en de vervolgopleiding zelf, dit in samenwerking met VASO. We kijken al uit naar de ongetwijfeld boeiende discussies die hierover gevoerd zullen worden en zullen via de verschillende kanalen zowel studenten als artsen blijven informeren over onze acties."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.