Dr. Caroline Verlinde eerste directeur van pas erkend Vivel

Huidig adjunct-kabinetschef van Jo Vandeurzen en voormalig huisarts in Brussel, Caroline Verlinde, wordt vanaf september de eerste directeur van het Vlaams instituut voor Eerstelijnszorg Vivel. Vivel werd zopas erkend als partnerorganisatie van de Vlaamse overheid.

Dat meldt de nieuwsbrief hervorming eerste lijn. Vivel werd op 14 januari opgericht door de welzijns- en zorgactoren van de eerste lijn en vertegenwoordigers van patiënten, mantelzorgers, lokale besturen en kenniscentra. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft Vivel nu officieel erkend als partnerorganisatie.

Hierdoor kan de werking van de vereniging gesubsidieerd worden en kan Vivel  zijn rol opnemen in het versterken van de brede eerste lijn in de gezondheids- en welzijnssector in Vlaanderen.

In zijn eerste beleidsplan legt Vivel veel nadruk op de ondersteuning van de zorgraden, die de 60 eerstelijnszones in Vlaanderen en Brussel aansturen. In die zones zal het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners in de eerste lijn beter op elkaar afgestemd worden om zo de gezondheid en het welzijn van de bevolking te verbeteren.

Dr. Caroline Verlinde zal vanaf 1 september aan de slag gaan als directeur van de nieuwe organisatie. Ze kwam als beste kandidaat uit een intensieve procedure die door een onafhankelijk selectiebureau werd uitgevoerd, waarna de raad van bestuur het voorstel unaniem bekrachtigde.

Dr. Verlinde werkte als huisarts in Brussel tot 2009. Vanaf 2010 leidde ze het  Huis voor Gezondheid, de Brusselse netwerkorganisatie voor zorgverleners, en sinds 2014 is ze adjunct-kabinetschef zorg van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.