Vas-lidgeld gecombineerd met solidariteitsactie groot succes (Vas)

Een factcheck van het Vlaams Artsensyndicaat (Vas) leert: het valt niet moeilijk om jonge artsen te overtuigen om zich syndicaal én maatschappelijk te engageren. Syndicaal door zich aan te sluiten bij het Vas, maatschappelijk door de solidariteitsactie voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije te steunen.

Het Vas heeft wellicht de langste geschiedenis wat betreft het informeren van jonge startende artsen, maakt het zich sterk. Denk aan de jaarlijkse startersdagen voor laatstejaarsstudenten van de afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant. Of de Vas-Startersgids die is uitgegroeid tot een zeer gegeerd naslagwerk voor artsen in opleiding. "De nieuwste editie 2023 werd intussen al honderden keren gratis gedownload en vormt een onmisbaar handboek voor de assistenten tijdens de duur van hun opleiding", meldt het syndicaat.

Maar er is meer. Naar aanleiding van de krachtige aardbevingen in Syrië en in Turkije in februari ging het Vas scheep met de promovendi geneeskunde van de UA, de KU Leuven en de VUB voor een inzamelactie  via het Consortium 12-12. "De actie is een succes geworden en we hebben reeds ruim voor de deadline het hoofddoel bereikt", klinkt het. Met die laatstejaarsstudenten kwam het Vas overeen het lidgeld van de studenten die aansloten bij het Va, integraal door te storten naar dit goede doel.

Met succes blijkbaar, want 1 op de 4 studenten sloot zich inmiddels aan bij het grootste artsensyndicaat en zo zal ook het vooropgestelde bedrag voor de actie 12-12 in een mum van tijd binnengehaald worden.

Bezoek hier de webpagina van onze inzamelactie voor Syrië-Turkije. We danken alvast alle jonge artsen in spé voor hun enthousiasme. Zij hebben ervoor gezorgd dat de actie een groot succes is geworden.

Studenten of artsen in opleiding die de nieuwe startersgids graag willen doornemen, kunnen die nog steeds gratis aanvragen via de site, signaleert Vas-voorzitter Bart Dehaes (afd. Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant).

> Medische verkiezingen: groot debat op het Web!

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.