Terdoodveroordeelde dr. Djalali: van kwaad naar erger

Een zieke Ahmadreza Djalali wordt nu ook de toegang tot medische hulp geweigerd, nota bene door dezelfde rechter die hem ter dood veroordeelde.

De gezondheidstoestand van de Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali ging afgelopen maand snel achteruit. De ter dood veroordeelde VUB-gastdocent verloor de afgelopen maand 10 kilo, maar medische hulp wordt hem geweigerd. 

De slechte gezondheidstoestand kwam aan het licht na een foto van de Iraanse wetenschapper, waarop een sterk vermagerde en bleke Djalali te zien is. Er is geen sprake van een hongerstaking. Zelf vroeg Djalali al meermaals voor een opname in het ziekenhuis. Die wordt hem steevast geweigerd door de rechter, nota bene dezelfde rechter die hem de doodstraf oplegde.

De stress heeft er iets mee te maken, maar op basis van wat hij voelt en door het plotse gewichtsverlies van 10 kilo vermoeden we dat hij ernstig ziek is", vertelt advocaat Chihaoui. "Om dat te bevestigen is toegang tot dokter nodig, maar de situatie is alarmerend." Mogelijk overlijdt hij al in de gevangenis, vreest zijn advocaat.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Indien (als patiënt) geïnteresseerd bent in gevalideerde medische informatie, kan u terecht op onze gezondheidswebsite www.vivagezond.be.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Filiep BAEKELANDT

    24 januari 2018

    verschrikkelijk