Marc Moens: “Domus Medica veel rijker dan wij”

Marc Moens is benieuwd of AADM, de syndicale poot van Domus Medica, erin zal slagen om tegen de volgende syndicale verkiezingen een voldoende grote specialistendelegatie te verzamelen en representatief te zijn in het Franstalige landsgedeelte. Aan die twee voorwaarden moet AADM immers dan voldoen om rechtsgeldig deel te nemen.

Domus-Medicadirecteur Christophe Dekoninck verklaarde dat DM de hand uitsteekt naar de specialisten. Dat moet ook wel omdat de volgende syndicale verkiezingen enkele extravoorwaarden bevatten zoals een minimumvertegenwoordiging bij het andere landsgedeelte en bij de andere beroepsgroep.

“Ik begrjp hun bekommernis volkomen”, dixit Moens. “Ze zullen voor die operatie uitbreiding meer specialisten nodig hebben dan diegenen die partner zijn van hun leden-huisartsen. Maar dit zal samenhangen met hun overlevingsstrategie. Domus Medica onderschat sterk onze kennis die we opbouwden over de ziekenhuizen. Het kostte mijzelf een hele loopbaan om die op te bouwen. Benieuwd of het hen zal lukken tegen 2022, het jaar van de volgende syndicale verkiezingen.”

“Maar misschien moeten ze het op een akkoordje gooien met het Kartel/ASGB waarmee ze constant samen vergaderen en onder één hoedje spelen.”

Dokter Moens becommentarieert ook het jaarbudget van Domus Medica dat om en bij 2,5 miljoen bedraagt: "Domus Medica veel rijker dan wij.”

Lees ook: Lessen uit het verlies van een AADM-zetel

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.