Weldra jobbeurs huisartsenkringen West-Vlaanderen

Op 23 september organiseren de huisartsenkringen in West-Vlaanderen voor het eerst een jobbeurs. "Op die manier willen we huisartsenpraktijken en startende huisartsen beter aan elkaar matchen", heet het.  Op de jobbeurs zijn meer dan 60 huisartsenpraktijken uit alle West-Vlaamse huisartsenkringen aanwezig. 

Tijdens deze jobbeurs kunnen huisartsen in opleiding en huisartsen die een praktijk zoeken in gesprek gaan met huisartsen die een nieuwe collega zoeken. Op de jobbeurs zijn meer dan 60 huisartsenpraktijken uit alle West-Vlaamse huisartsenkringen aanwezig. Deze jobbeurs loopt op zaterdagvoormiddag 23 september in Ardooie (Deforche Medical).  

Pak vacatures, op naar efficiëntie

"Het vinden van een praktijk die bij je past, is soms een heuse zoektocht. Jonge of net afgestudeerde artsen hebben veel keuze, er zijn immers veel vacatures", verklaren de kringen hun initiatief. "Bovendien kruipt er veel tijd en energie in het opzoeken van vacatures, schrijven van sollicitatiebrieven, langsgaan bij praktijken, eventueel leren kennen van een nieuwe regio enz."

Omdat de West-Vlaamse huisartsenkringen efficiëntie belangrijk achten, ontstond de idee om beide groepen samen te brengen op 1 voormiddag.

Praktisch

Startende huisartsen kunnen bij hun inschrijving een voorkeursregio opgeven. Op de jobbeurs zelf kunnen zij uiteraard praktijken in andere steden en gemeenten bezoeken, maar zo hebben we als organisatoren al een idee voor welke regio’s er veel interesse is.

Iedereen die op zoek is naar een praktijk is welkom: zowel Haio's (eerstejaars, tweedejaars en derdejaars), als startende artsen en dat uit alle provincies.

Inschrijven kan via secretariaat@hzw.be

Foto: kringcoördinatoren West-Vlaanderen: Vlnr: Sara Defreyne, Stefanie Desmet, Sara Hurtekant , Alison Helsmoortel, Alice Traen, Sofie Corteel, Maya Deneut, Sofie Segers

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.