Eindeloopbaan - hoe bouwt u uw artsenpraktijk af?

Een actieve loopbaan stopzetten brengt heel wat administratieve formaliteiten met zich mee; ongeacht of het gaat om een activiteit uitgeoefend als natuurlijk persoon, dan wel als rechtspersoon (vennootschap), beide hetzij als eenmanspraktijk hetzij binnen een associatie. Denkt u er als arts aan om nu of over een paar jaar uw actieve loopbaan te beëindigen, dan kan u beter tijdig starten met de voorbereiding ervan. Het Vlaams Artsensyndicaat helpt u daarbij.

Het Vlaams Artsensyndicaat (Vas) organiseert in samenwerking met zijn partners, Accountancykantoor Vandelanotte en sociaal verzekeringsfonds Liantis een infosessie op dinsdagavond 28 november 2023 in Antwerpen. Op de informatiesessie ‘Succesvol afbouwen of stopzetten van uw artsenpraktijk’ mogen de aanwezigen een duidelijk antwoord verwachten op vragen zoals

  • Wanneer kan ik met pensioen gaan en hoeveel bedraagt het rustpensioen?
  • Loont het om langer te werken voor een hoger pensioen?
  • Heeft het zin om studiejaren af te kopen?
  • Kan ik blijven werken na de pensioenleeftijd?
  • Wat is dan de impact in de aangifte personenbelasting?
  • Hoe pak je dit aan wanneer je vennootschap nog bestaat of kan het nog interessant zijn om nog een vennootschap op te richten?

De sprekers delen waardevolle tips en praktische inzichten in de context van de voorbereiding van uw eindeloopbaan. 

Alle aanwezigen krijgen eveneens de nieuwe brochure die het Vas heeft uitgewerkt met zijn partners. Een praktische gids die de arts gidst door de administratieve verplichtingen, de vragen met betrekking tot zijn sociale rechten en financiële premies, fiscale topics, … wanneer men zijn medische activiteit wenst af te bouwen of te stoppen. 

Praktisch

Wilt u deze informatieve avond ook bijwonen? Haast u dan, want de plaatsten zijn bijna volzet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.