Artsen: naar Europese professionele identiteitskaart

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) wil een Europese professionele identiteitskaart voor alle gereglementeerde beroepsgroepen waarvoor het federale niveau bevoegd is. Ook artsen dus. Dat meldt La Dernière Heure. De vicepremier zal daarvoor "binnenkort" een wetsontwerp indienen.

De minister speelt zo in op een initiatief van de EU om het vrij verkeer van professionelen te vergemakkelijken. Het document, dat er zal uitzien als een bankkaart, zal alle informatie bevatten over de kwalificaties van de werknemer.

De Belgische staat zal de kaart afleveren voor de "occasionele en tijdelijke uitoefening van professionele activiteiten in een andere EU-lidstaat", aldus het kabinet-Peeters. "Ze zal ingevoerd worden als een sector er expliciet naar vraagt, en er zal een uitvoeringsbesluit van de Europese Unie voor nodig zijn."

De kaart zal beschikbaar zijn voor de gezondheidssector (arts, tandarts, apotheker, ...) en het onderwijs van minderjarigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.