Kom op tegen Kanker onderzoekt verbod op tabak

Juristen van Kom op tegen Kanker (KOTK) onderzoeken een wettelijk verbod op tabak in België. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag.

De juristen laten zich inspireren door Nederland. Daar beschuldigt de advocate van enkele kankerpatiënten en -organisaties de vier grote tabaksfabrikanten (Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco en British American Tobacco) van poging tot moord. Directeur Hedwig Verhaegen van KOTK ­bezocht samen met enkele juristen de advocate. "We gaan na of haar argumentatie ook opgaat in België. Als dat zo is, zullen we onze raad van bestuur adviseren een strafklacht in te ­dienen."

De advocate beschuldigt de tabaksfabrikanten van ­poging tot moord omdat ze een bewezen giftig, verslavend en dodelijk product verkopen. Ze betoogt ook dat ze willens en wetens ­rokers verslaafd en dus moedwillig ziek maken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.