Tooddoc: een platform voor ‘Last Minute’ medische afspraken

Het nieuwe Tooddoc-platform brengt patiënten die op zoek zijn naar een snelle afspraak in contact met artsen die geconfronteerd worden met patiënten die hun afspraak annuleren of niet komen opdagen.

Omdat het steeds vaker moeilijk is om een afspraak te maken met een specialist, ontwikkelde Laurent Coppens een nieuw platform, Tooddoc. Het platform brengt meer dan 50.000 patiënten en 4.500 artsen uit alle domeinen samen: oftalmologen, kinderartsen, gynaecologen, psychiaters,…

Beschikbare artsen
Via het platform kan een afspraak gemaakt worden binnen de vier dagen. Tandarts Laurent Coppens baseerde zijn model op de afwezigheden van patiënten die niet komen opdagen voor een afspraak bij de dokter. De last minute afzeggingen bieden andere patiënten onverwachte kansen. Dat maakt de wachttijden aanzienlijk korter omdat een patiënt a priori een afspraak kan hebben binnen de vier dagen.  

Het zijn de artsen die laten weten welke afspraken vrijkomen omdat patiënten de afspraak annuleren of niet komen opdagen. En de patiënt kan op het platform laten weten dat hij op zoek is naar een afspraak voor een specifiek gezondheidsprobleem. Artsen kunnen vervolgens, afhankelijk van hun beschikbaarheid, besluiten een afspraak voor de patiënt te reserveren. De service is gratis voor patiënten en artsen en heeft 60.000 gebruikers. “We hebben privé partners en de financiële steun van Digital Attraxion, maar het platform berust vooral op samenwerking”, aldus Laurent Coppens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.