Cardioloog sleept Apple Watch voor de rechter

Een topcardioloog uit New York heeft Apple aangeklaagd omdat het techbedrijf ongevraagd een door hemzelf gepatenteerde uitvinding zou hebben verwerkt in de Apple Watch. De arts eist een schadevergoeding. 

De cardioloog beweert dat het slimme horloge inbreuk maakt op zijn patent voor een methode om een ​​onregelmatige hartslag te detecteren. Vandaar de rechtszaak.

De Apple Watch is een belangrijke inkomstenbron voor het bedrijf. Het zakelijke segment waar het slimme horloge onder valt, samen met Apple TV en de Beats-koptelefoons, was afgelopen boekjaar goed voor meer dan 24 miljard dollar aan omzet.

Cardioloog Joseph Wiesel, die les geeft aan de NYU School of Medicine, meent dat de techniek die hierachter schuilgaat, is gebaseerd op een detectiemethode waarop hij een patent heeft

Apple krijgt net als andere grote technologiebedrijven vaker claims te verwerken over vermeende schending van patenten maar geeft daarover doorgaans geen commentaar op, ook nu niet, als de gerechtelijke procedure nog loopt. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.