Drie ziekenfondsen kiezen enkel voor indexering van bijkomende verzekeringen

De Liberale Mutualiteiten, de Socialistische Mutualiteiten en de Onafhankelijke Ziekenfondsen voeren enkel een indexering door voor hun bijkomende verzekeringen, blijkt uit een rondvraag. Ze volgen de Christelijke Mutualiteiten dus niet, die beslisten om vanaf volgend jaar een prijsverhoging van 20 tot 25 procent door te voeren voor de bijkomende verzekering Mediko Plan.

In Het Nieuwsblad zei de CM eind september dat de prijsstijging van het Medico Plan, dat verzekert tegen hoge kosten voor tandzorg of hoorapparaten, nodig was om alles te kunnen blijven betalen. Daarnaast voert de CM vanaf januari ook een franchise in van 30 euro per jaar voor remgeld.

De Socialistische Mutualiteiten voeren een indexering door van 2,36 procent voor hun hospitalisatieverzekeringen KliniPlan en KliniPlanPlus. Voor de tandverzekering DentaPlan werd gekozen voor een bescheiden indexering van 5 procent, terwijl de medische index 15,65 procent is. 

De Onafhankelijke Ziekenfondsen indexeren de tarieven van 2018 met 1,52 procent voor Medicalia (verzekering voor ambulante zorg) en voor Hospitalia (brede hospitalisatieverzekering). De tandverzekering Dentalia Plus wordt met 9 procent geïndexeerd, en ook niet met de toegelaten 15,65 procent. 

Ook de Liberale Mutualiteiten voeren enkel indexeringen, en geen premieverhogingen in. De premies voor de tandverzekering Denta Plus worden geïndexeerd met 7,5 procent, in plaats van 15,65 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.