Catalonië voert vanaf nu mondmaskerplicht in

Catalonië voert vanaf nu een algemene mondmaskerplicht in uit vrees voor een nieuwe verspreiding van het coronavirus. Dat heeft de Catalaanse premier Quim Torra in het parlement gezegd, aldus Spaanse media. Het gaat om een strikte verplichting: het mondmasker moet namelijk ook worden gedragen als er voldoende afstand kan worden gehouden.

Alle mensen in de regio Catalonië vanaf de leeftijd van 6 jaar moeten binnen en buiten een mondmasker dragen tot er een vaccin is. In de rest van Spanje moeten mondmaskers alleen worden gedragen als de nodige sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

De beslissing komt er nadat er afgelopen weekend in Lerida (Lleida) een lockdown werd ingesteld na een sterke stijging van het aantal besmettingen. In de voorbije 24 uur zijn ook twee nieuwe uitbraken vastgesteld van het coronavirus in de provincies Granada en Malaga. Covid-19 heeft in Catalonië al aan ruim 12.500 mensen het leven gekost.

Eerder liet de Catalaanse regionale overheid al verstaan dat de regels rond het dragen van mondmaskers strenger moesten worden. Een deel van de bevolking neemt immers een laksere houding aan tegenover de voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.