Budget BelRAi onder de loep

Op het Verzekeringscomité van het Riziv lag een overeenkomst op tafel met SMALS, de gemeenschappelijke ICT-organisatie van Belgische overheidsdiensten in de sociale zekerheid onder leiding van Frank Robben. Het budget voor BelRAI kwam er ter sprake. Het totale budget van BelRAI 2024 bedraagt 1.665.303,61 euro.

Als onderdeel van de verdere implementatie van BelRAI (in overeenstemming met de protocolovereenkomst) heeft de stuurgroep van BelRAI de volgende taken vastgesteld die SMALS moet uitvoeren: enerzijds terugkerende taken voor een totaalbedrag van 195.644 euro en anderzijds unieke taken voor een bedrag van 296.215 euro.

Na de evaluatie van het Protocolakkoord van 26 maart 2018 en het opstellen van de samenwerkingsovereenkomst, waarvoor mogelijk aanvullende protocolakkoorden nodig zijn en eventueel
uitvoeringssamenwerkingsovereenkomsten, zullen later aanvullende initiatieven met een financiële impact voor de begroting 2024 aan het  Verzekeringscomité worden voorgesteld voor in totaal 491.859 euro. Andere reeds geplande uitgaven voor BelRAI in 2024 zijn voorzien voor een totaalbedrag van 683.227 euro. Dat brengt het totaal van de reeds geplande uitgaven voor 2024 op 1.175.086 euro.

Zoals voorzien in het protocol met de gefedereerde entiteiten bedraagt het door het Riziv te dragen deel 80% van de totale begroting. De rest nemen de regio's voor hun rekening. Het totale budget van BelRAI 2024 bedraagt 1.665.303,61 euro.

> "Slechte organisatie BelRAI schaadt zorgkwaliteit" (Zennevallei)

> BelRAI-perikelen: federale overheid reageert

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.