SVH: "Ook De Block mag geen communautaire zaken aanpakken"

Het SVH zet op de Vlaamse feestdag nog eens in de verf dat de 60-40-regel om Riziv-nummers toe te kennen, niet mag wijzigen. Minister De Block mag daar evenmin aan tornen: ze moet het regeerakkoord respecteren dat verbiedt om communautaire zaken te behandelen.

Vlaanderen organiseert al voor de twintigste keer een ingangsexamen geneeskunde en voldoet zo steeds aan de federale regelgeving, aldus het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen. Aan de verdeelsleutels voor Riziv-nummes morrelen "is dus een kaakslag voor al wie de laatste decennia correct de wetten in dit land naleeft". Voorzitter Herman Moeremans (foto) geeft nog eens aan dat de federale regering startte met de afspraak om geen communautaire materies aan te pakken. "Het is dan de logica zelf dat ook minister De Block zich aan die afspraak houdt!" Zie hiervoor ook: Lissage: De Block op weg naar een bocht?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.