Rusland boycot medisch materiaal uit het Westen

Volgens La Libre Belgique besliste de Russische regering om de import van medisch materiaal uit het Westen te verbieden.

"Dit verbod om overheidsgeld te besteden benadeelt de overheidsinstellingen. Het verhindert ze om mee te profiteren van de privé-geneeskunde die ontoegankelijk blijft voor de meerderheid van de Russische bevolking. En dan hebben we het nog niet over het feit dat sommige toestellen niet worden geproduceerd in Rusland of, als dat wel het geval is, hun kwaliteit niet beantwoordt aan de vereisten van de moderne geneeskunde",  aldus La Libre van vandaag. De minister van Gezondheid houdt wel een slag om de arm: hij trekt het verbod onmiddellijk in als het "zou leiden tot een daling van de zorgkwaliteit".

Tot nu werd 80% van het medisch materiaal en toestellen voor diagnostiek, chirurgie of orthopedie in Rusland, gekocht in het buitenland.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.