Opnamestop H. Hartziekenhuis Mol weer opgeheven

De opnamestop die afgelopen weekend werd ingevoerd in het H. Hartziekenhuis van Mol, is sinds vanmiddag weer opgeheven. Sinds 12 uur is het ziekenhuis weer operationeel en zijn alle dringende opnames weer mogelijk, staat te lezen op de website.

Sinds zaterdag was in het ziekenhuis een opnamestop van kracht, nadat enkele patiënten op de 'gewone afdelingen' besmet waren geraakt met het coronavirus. Gedurende 48 uur namen de andere ziekenhuizen van het netwerk ZNK (Geel, Turnhout, Herentals) de spoedopnames van Mol over. Dat is volgens het ziekenhuis goed verlopen.

Geriatrie blijft in quarantaine

Sinds 12 uur vandaag is het ziekenhuis weer volledig operationeel en zijn alle dringende opnames, zowel voor COVID- als niet-COVID-pathologie, weer mogelijk. Eén afdeling geriatrie, waar de besmettingen plaatsvonden, blijft wel in quarantaine tot het einde van de week.

De niet-dringende opnames en operaties blijven, net zoals in de rest van het land, voor een periode van vier weken geannuleerd.

Iedereen waakzaam

Het ziekenhuis vermoedt dat de besmettingen konden gebeuren door onvoorzichtige bezoekers. Daarom roepen alle ZNK-ziekenhuizen de patiënten en bezoekers opnieuw op om zich strikt aan de coronaregels te houden. Er is een gelijklopende begeleiders- en bezoekersregeling afgesproken in de vier ziekenhuizen, die mee evolueert met de toenemende belasting in de komende dagen en weken.

"Dankzij die inspanningen van iedereen, zullen de vier Kempense ziekenhuizen ook in deze tweede coronagolf paraat staan voor iedereen die zorg nodig heeft", klinkt het. "Het is aan de bevolking om het applaus van de eerste golf nu in concrete daden van solidariteit om te zetten."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.