Mijn inkomen zal mij worst wezen…

Vanaf vandaag kunt u stemmen voor de medische verkiezingen. Medi-Sfeer ging praten met de woordvoerders van de verkiesbare syndicaten. Aan de hand van drie hoofdthema’s komen de uiteenlopende standpunten synoptisch naast elkaar te staan: inkomen, wachtdienst en ICT. De volledige interviews kunt u lezen in onze krant.

AADM heeft tijdens de campagne uitgepakt met een opmerkelijke formule voor het honorarium van de arts. Volgens DM-voorzitter Roel Van Giel is het wat we nodig hebben om de zorg levensvatbaar te houden. Ook Kartel/ASGB-voorzitter Reinier Hueting voelt wat voor een toename van het forfaitaire aandeel, maar ziet niet goed hoe je daar een cijfer kan opplakken. Hij slaat liever in Brussel met zijn vuist op tafel voor het handhaven van de praktijkvergoeding. Een bedreigd privilege, zo heet het. Dirk Scheveneels stelt namens de Bvas dat pay-for-quality in de enge zin tot falen gedoemd is: met manipuleerbare cijfertjes zullen we het niet halen. Artsen zorgen nu al voor kwaliteit. En bovendien zit er een kwaliteitsincentive in het huidige honorarium vervat, weet hij.

Hoe de syndicaten de rubriek ‘carte blanche’ invulden, kon u al in onze nieuwsbrieven lezen. Terwijl AADM focuste op de levenskwaliteit van de huisarts en Kartel reflecteerde over de echelonnering van de zorg, riep Bvas de collega’s op om vooral aan de verkiezingen deel te nemen. De drie syndicaten delen dezelfde bezorgdheid om de opkomst in de gunstige zin te zien evolueren.

Uw inkomen, uw weekendwacht, uw sores met MyCareNet, uw levenskwaliteit. Zeg dat het u worst zal wezen, en blijf vooral bij die (elektronische) stembus vandaan. In het andere geval kunt u mee uw toekomst bepalen tot 26 juni.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.