Jacht op doktersbriefjes is geopend

De jacht op doktersbriefjes bij korte afwezigheden op het werk wegens ziekte is geopend, maar niet iedereen wil ze afschaffen. Bovendien zijn Kris Peeters en Maggie De Block niet laaiend enthousiast.

Het voorstel om verplichte doktersbriefjes af te schaffen om een korte afwezigheid op het werk te staven, is niet nieuw. Het is geïnspireerd op onder meer buurland Nederland waar een dergelijke verplichting niet bestaat. Afgelopen week kreeg het opnieuw zuurstof in de algemene pers, dit keer gegangmaakt door Prof. Lode Godderis (KU Leuven, arbeidsgeneeskunde) en zeer snel gesteund door Domus Medica en enkele ziekenfondsen zodat het sterk leek op een een-tweetje.

Al even snel en voorspelbaar werd een forse verdedigingsmuur opgetrokken door de (kleine) werkgevers, in eerste instantie Unizo en het NSZ, maar ook Voka. En vermits noch Maggie De Block (gezondheidsminister, Open VLD), noch Kris Peeters (minister van werk, CD&V), overliepen van enthousiasme, is de kans klein dat het dit keer wel zal lukken. Ook al omdat deze maatregel gevoelig ligt op momenten dat verkiezingen in het vizier komen.

> Lees ook: 
Doktersbriefjes - CM en LM gewonnen voor voorstel - NSZ is tegen
Een week uitzieken zonder doktersbriefje

> Uw mening geven? Reageren? Het debat gaat verder op @specialistkrant en @MediSfeer.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.