Euthanasieproces - Verdediging wil andere vrijgesproken arts oproepen

In het nieuwe euthanasieproces dat vandaag werd gestart tegen de uitvoerende arts, wil de verdediging Lieve Thienpont oproepen als getuige. Dat bleek bij de inleiding van de zaak. Psychiater Thienpont was de derde beschuldigde op het assisenproces, maar ze is definitief vrijgesproken voor de feiten.

Advocaat Walter Van Steenbrugge, die samen met Mussche optreedt voor Joris Van Hove, had eerder aangekondigd dat hij de overste van de Broeders van Liefde René Stockman zou oproepen als getuige, omdat hij zou tussengekomen zijn om de euthanasiezaak van Tine Nys voor het hof van assisen te brengen.

De verdediging heeft echter een andere strategie bedacht en kondigde nu aan Lieve Thienpont, de derde beschuldigde op het assisenproces, op te roepen. "Om te komen getuigen dat onze cliënt geen fouten gemaakt heeft", aldus Mussche.

Advocaat Van Cauter, die optreedt voor de familie Nys, reageerde verbaasd. "Men overvalt ons met de vraag om dokter Thienpont op te roepen. Wij vragen geen getuigen en hopen dat de zaak snel afgerond kan worden."

De rechtbank besliste na een kort beraad om de partijen eerst te laten concluderen over de bevoegdheid van de rechtbank en de getuigen. Tegen 2 februari moeten de partijen daarover concluderen, en op 16 februari om 14 uur wordt daarover gepleit. Als de rechtbank zich later bevoegd verklaart, wordt er ten gronde opnieuw gepleit. De rechtbank kondigde aan voor de zomer een vonnis te willen vellen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.