De Block: "Ik heb genoeg bespaard"

In een interview op Radio 1 zette Maggie De Block (Open VLD) de puntjes op de i na de suggestie van Johan Vanovertveldt (N-VA) om verdere besparingen ook weer te zoeken bij de sociale zekerheid. "Ik voel me niet aangesproken."

Ze verwees onder meer naar efficiënte besparingsmaatregelen in het verleden zoals het feit dat ze de exponentiële stijging van langdurig zieken die al meer dan tien jaar aan de gang was, afgeremd heeft door mensen die nog kunnen werken, aan werk te helpen. 

"Er zijn nog andere departementen in sociale zaken: Pensioenen, Werk. Ik voel me helemaal niet aangesproken. Wij zullen met onze partij uiteraard zijn voorstellen bekijken. Ik heb de kwaliteit verbeterd door mensen kostenefficiënter te laten werken."

"Geen kaartersclub"

Of Bart De Wever dan gelijk had toen hij afgelopen weekend liet vallen dat de dash uit deze regering is? "Wij zijn professionele mensen. Een regering is geen kaartersclub zoals ik vroeger al heb gezegd. Ik werk samen met mijn collega's, ook met die van de N-VA. Wat dat betreft is er geen probleem. Misschien is er bij de N-VA-voorzitter een beetje de dash uit", kaatste ze de bal terug naar De Wever.

Konijnen en lichtbak

"Eén zinnetje van één iemand zal de koers van de regering niet doen veranderen. Iedeeen zit daarnaar te kijken als naar een konijn in een lichtbak. Dat is niet de manier van doen. Dan moeten we bewijzen dat er wél doorgewerkt wordt. Ook de N-VA-ministers werken wel. Ik vind het spijtig voor hen dat hun voorzitter zegt dat ze niet meer actief zijn. Ze zijn zeer actief aan de regeringstafel."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.