Bekende cartoons op radiologie AZ Turnhout

De bekende striptekernaar-cartoonist Philippe Gheluck valt met zijn werk te bewonderen op de dienst radiologie van AZ Turnhout.

De cartoons moeten patiënten even hun angst voor een onderzoek doen vergeten”, luidt het.

De renovatie van de gangen en ruimtes van de dienst radiologie op de eerste verdieping van campus Sint-Elisabeth was een ideale kapstok om de mooie afdrukken van cartoons van ‘De Kat’ aan te brengen. De dienst radiologie ging immers een samenwerking aan met de in Wallonië en Brussel zeer bekende striptekenaar Philippe Geluck. Voor stripfans langs deze kant van de taalgrens is hij uiteraard ook een begrip.

Medisch diensthoofd dr. Hans Cuykx vertelt hoe dit initiatief tot stand kwam: “De cartoonist Philippe Geluck was de eerste striptekenaar die zijn tekeningen uitbracht op doek en daarmee op de befaamde exposities opviel. Ik heb ooit van hem zo’n doek gekocht. Al geruime tijd speelde ik met het idee om onze ruimtes aan te kleden met stripverhalen of cartoons."

Stripstad Turnhout

"Zeker in een stripstad als Turnhout leek ons dat wel gepast. We willen mensen doen glimlachen ook al ondervinden ze stress voor het komende onderzoek, we willen de gedachten van onze ‘gasten-in-huis’ verzetten."

"Toen mijn collega mij enkele koffiebekers cadeau deed van ‘Le Chat’,  heb ik contact opgenomen met Geluck en die zag het project ook direct als een win-win. We kregen volledig carte blanche en mochten zelf 22 cartoons kiezen uit zijn repertoire voor de aankleding van onze gerenoveerde gangen op campus Sint- Elisabeth!”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.