Antwerpse studenten verpleegkunde lopen stage in triageposten om huisartsen te ontlasten

Studenten verpleegkunde van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen gaan bij de start van het academiejaar stage lopen in triagepost Noord Antwerpen. Zo helpen ze de overbevraagde huisartsen.

Momenteel draaien in de triageposten nog veel vrijwilligers mee, maar velen onder hen zijn studenten geneeskunde die binnenkort aan hun opleiding moeten beginnen.

Verpleegkundige Ellen Theunissen is oud-studente van KdG en coördinator van triagepost Noord. "Zij contacteerde ons met de vraag naar studenten om te komen helpen. Door studenten stage te laten lopen in de triagepost kunnen we structureel een bijdrage leveren", zegt stagecoördinator Véronique Fromont van KdG.

Vanaf volgende week zijn er continu twee studenten verpleegkunde van KdG in dienst. Er is al een afspraak tot en met eind december, die periode kan nog verlengd worden.

"In het weekend lopen de studenten mee met de huisartsen in de triagepost en ondersteunen ze bij de vele consultaties. Het is een win-win", zegt Fromont. "De studenten lopen een stage waarin ze enorm veel bijleren en hun competenties kunnen trainen en ondertussen nemen ze maatschappelijk engagement op door mee te draaien in de triagepost en de druk op de huisartsen te helpen verlichten."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.