Acht maanden cel voor huisarts en politieagente wegens vervalsing ziektebriefjes

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een huisarts uit Tienen en een politieagente uit Brussel veroordeeld tot elk acht maanden cel met uitstel voor valsheid in geschrifte. Hij vervalste ziektebriefjes voor ontmoetingen in het kader van hun buitenechtelijke relatie. Daarmee streek zij onterechte vergoedingen op tijdens haar afwezigheid in de politiezone Brussel-Noord.

Huisarts E.P. en agente N.F. onderhielden gedurende acht jaar een buitenechtelijke relatie. Om stiekem afspraakjes te kunnen maken schreef de dokter ziektebriefjes voor aan zijn minnares. Zij meldde zich in de winter en zomer van 2017 telkens enkele dagen ziek bij het politiekorps. Ook op 19 januari 2018 kwam ze niet op haar werk opdagen om een afspraakje te hebben met de dokter. De agente liet zich driemaal sociaal verlof voorschrijven.

De rechter veroordeelde beiden tot een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel en 1.600 euro boete. De politiezone Brussel-Noord stelde zich burgerlijke partij tegen de inspecteur. De zone moest een uitkering betalen telkens ze afwezig was. De vrouw moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen.

De dokter kreeg in 2007 al eens twaalf maanden cel omdat hij een liposuctie had uitgevoerd met fatale gevolgen. Een 33-jarige vrouw overleed op 24 februari 2003 na de ingreep in zijn praktijk in Tienen. Het slachtoffer kreeg een overdosis van een verdovingsmiddel ingespoten. In het Heilig Hartziekenhuis in Leuven ontwaakte ze niet meer uit haar coma. Ook de echtgenote van de huisarts kreeg drie maanden cel voor die onopzettelijke doding, omdat ze had geholpen tijdens de ingreep.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.