Brusselse musea openen donderdagavond eerste keer de deuren voor Nocturnes

Een totaal van 73 Brusselse musea openen donderdagavond tussen 17 uur tot 22 uur een eerste keer hun deuren voor de 18e editie Brussels Museums Nocturnes. Nog tot en met 6 december kan is zo'n "nachtelijk" bezoek aan een van de deelnemende musea elke donderdag mogelijk.

Deze editie wordt bovendien nog voordeliger met de Nocturnes Pass om cultuur nog toegankelijker te maken. Met de Nocturnes Pass krijgt de bezoeker voor 8 euro (-26 jaar) of 16 euro (standaard) toegang tot vijf Nocturnes. Dat valt voordeliger uit dan het gebruikelijke tarief van 2 euro (-26 jaar) of 4 euro per aparte Nocturne. De pas kan gedurende het hele Nocturnes-seizoen gebruikt worden of tijdens eenzelfde avond. De voordeelkaart is vanaf 1 september online te verkrijgen via de website van Brussels Muse um Nocturnes of via de fysieke verkooppunten Muntpunt en visit.Brussels.

Het Nocturnes-aanbod wordt daarnaast ook uitgebreid naar een kwetsbaar publiek, met specifieke kansentarieven.

Het programma belooft alweer erg gevarieerd te zijn, met naast de vele expo's ook muziek, workshops en exclusieve rondleidingen. Bovendien staan er drie nieuwe musea op de affiche met Kanal-Centre Pompidou, MoMuse - Gemeentelijk Museum van Molenbeek en het Museum van de Nationale Bank van België.

Editie 18 wordt dit jaar feestelijk geopend met een gratis vernissage in het Joods Museum van België en in het Egmontpaleis (Kleine Zavel 8) en met een Museumdorp op de Grote Zavel in Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.