Brussels Electronic Marathon dompelt hoofdstad drie dagen onder in elektronische muziek

De derde editie van Brussels Electronic Marathon (BEM) vindt plaats van 12 tot 14 oktober. Drie dagen lang laat het de bezoeker op soms onverwachte plekken kennis maken met alle aspecten van elektronische muziek en bijzondere installaties.

Na twee succesvolle edities spreidt BEM opnieuw zijn vleugels uit over Brussel. Dit jaar zijn er drie grote assen met 33 locaties, waarover 40 collectieven, 60 evenementen en meer dan 200 artiesten zich verspreiden voor het driedaags festival. Er is de as van het kanaal, de as van Flagey en de as van het centrum en elke as heeft ook deze editie weer enkele unieke locaties in petto. Zo wordt er onder meer gefeest in de Hallepoort, de Baden van Brussel-stad of de Hageltoren, de enige loodtoren in Brussel.

"Elektronische muziek bestaat al 40 jaar, maar het is niet alleen techno. Het is de bedoeling om die stereotypen te doorbreken. Brussel ontploft van het talent en dat willen we ook naar voren brengen met puur Belgische artiesten", vertelt programmator Brice Deloose.

De Brussels Electronic Marathon behoudt daarmee zijn visie en blijft inzetten op Belgische artiesten. Geen grote namen op de affiche, maar wel ontdekkingen en samenwerkingen tussen verschillende collectieven en bekende zalen als Fuse en C12. Binnen het programma is er daarom ook plaats voor workshops en een parcours van audiovisuele kunstinstallaties in LaVallée, het museum van de Coudenberg en het Kanal Centre Pompidou.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.