Een nieuwe kraamkliniek in de Europa Ziekenhuizen

De Europa Ziekenhuizen (site St-Michiel, Etterbeek) openen hun nieuwe kraamkliniek. Het bevallingskwartier, de kraamafdeling en de afdeling Neonatologie werden volledig gerenoveerd om de patiënten en hun baby's in de beste omstandigheden te ontvangen, zowel wat hun comfort als wat hun veiligheid betreft.

Een gloednieuwe dienst

Toekomstige mama's worden onthaald in functionele ruimten met veel licht waar ze kunnen bevallen in een zaal die is afgestemd op hun behoeften. Het nieuwe bevallingskwartier telt zes zalen met verstelbare bevallingstafels en bevallingsbaden. Het bevallingskwartier omvat ook een “natuur”-zaal, een zaal waar keizersneden worden uitgevoerd en een reanimatiezaal die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Opvang van te vroeg geboren baby's in alle veiligheid

Alles werd ook voorzien om baby's die vroeger dan gepland ter wereld komen in alle veiligheid te verzorgen. Er zijn zes bedjes die aangepast zijn voor te vroeg geboren baby's. Die worden dag en nacht in het oog gehouden vanuit het kantoor van het verplegend personeel, dat een centrale plaats inneemt op de afdeling. Er is ook een lokaal waar mama's zich even kunnen afzonderen voor een intiem moment met hun baby, bijvoorbeeld wanneer ze borstvoeding geven.

Een ruime en gemoedelijke kraamafdeling

De tweepersoonskamers zijn zo ingericht dat de patiënten en hun familie voldoende privacy hebben. Er zijn bijvoorbeeld twee douchekamers ingericht. Op de afdeling is ook een raadplegingsruimte zodat de kersverse moeders zich niet te ver hoeven te verplaatsen om met hun arts te praten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.