Schelle trekt vestigingspremie artsen op naar 10.000 euro

In de strijd tegen het huisartsentekort drijft Schelle de inspanningen op. De vestigingspremie die eerder werd ingevoerd, maar die helaas nog geen resultaat opleverde, wordt opgetrokken van 6.500 tot 10.000 euro. Ook aan nieuwe tandartsen wordt de premie toegekend. Dat schrijven enkele kranten van Mediahuis.

In Schelle is na het overlijden van huisarts Marc Goris - de derde huisarts in korte tijd - het huisartsentekort er alleen maar prangender op geworden. In die mate zelfs dat sommige patiënten al 18 maanden op een wachtlijst staan. Vandaar de opmerkelijke zet. Een vestigingspremie van 6.500 euro voor nieuwe huisartsen bracht geen zoden aan de dijk, “Dokters in Schelle, maar ook in de buurgemeenten, doen maximaal wat haalbaar en doenbaar is”, zegt OCMW-schepen Axel Boen (CD&V). “Maar er zijn grenzen. Hun opvangcapaciteit staat onder spanning en het plafond is bereikt.”

“Samen met de huisartsenkring worden mogelijke bijsturingen bekeken, zoals de haalbaarheid van samenwerking van plaatselijke zelfstandige verpleegkundigen met dokters”, aldus burgemeester Rob Mennes (CD&V) in de kranten. “We onderzoeken ook de mogelijkheid van bijkomende ruimte voor huisartsenpraktijken in groepsverband. Maar extra ruimte heeft weinig zin als er geen dokters komen. Daarom trekt ons bestuur de vestigingspremie op van 6.500 naar 10.000 euro. Hopelijk werkt dit.”

“Verder kunnen we niet meer doen dan als klankbord fungeren, want oplossingen moeten van federaal niveau komen.”

> Huisartsentekort Schelle wordt feller door overlijden

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    31 januari 2024

    Het is niet in het zwart hè zoals de kleur van den toga , meer dan den 1/2 vloeit terug naar het “unfathomable “ gat in de Staatskas !