Melissa Depraetere: "Georges-Louis Bouchez is compleet onbetrouwbaar"

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere heeft in een interview in De Tijd stevige kritiek geuit op Georges-Louis Bouchez. De MR-voorzitter is "compleet onbetrouwbaar", zo klinkt het zaterdag.

Depraetere maakt nogmaals duidelijk dat Vooruit op federaal niveau niet zomaar in een regering met N-VA, CD&V, MR en Les Engagés wil stappen. "We stellen vast dat de partijen die aan tafel komen verkiezingsprogramma's hebben die diametraal op het onze staan. De N-VA en de MR willen miljarden besparen op gezondheidszorg. Dat willen wij niet. We willen de minimumlonen fors verhogen. Dat heeft geen enkele andere partij in haar programma staan", zo klinkt het. "Wij willen het gesprek aangaan, maar het wordt erg moeilijk."

Op vraag van de interviewers erkent Depraetere dat het niet enkel een kwestie is van inhoud, maar ook van personen. "Ik ga daar niet flauw over doen: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is een compleet onbetrouwbaar figuur. Dat zegt iedereen. Hij heeft vier jaar oppositie tegen de eigen regering gevoerd en dat heeft hem nog succes opgeleverd ook. Dat voorspelt niet veel goeds voor de volgende ploeg", zegt Depraetere.

"Ik stel niet graag veto's tegen personen, maar het zou beter zijn dat hij minister-president van Wallonië wordt. Dan zijn wij ervan af. En dan hoeft hij geen Nederlands te leren."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  18 juni 2024

  Denk maar eens aan het “ gast” college van onzen plastischen in Gent : “ het strookt niet met de Eer en de Waardigheid van het Beroep !” !
  Het West Vlaamse gezegde “ dronke gezeid is nuchter gepeist @ is U zeker bekend !
  Klasse justitie waarbij politiekers in een aparte categorie vallen : beschermde minderheid ?

 • Marc DE MEULEMEESTER

  17 juni 2024

  Correct Melissa , en jij bent 1 verstandig meisje uit een buurgemeente van mijn geboorte gemeente Zwevegem !
  Maar eerlijk : iedere dokteur die dezelfde dronkemans praat uitkraamt als jullie lijstduwer is levenslang geschorst en schopt het zeker niet meer tot voorzitter van De Orde !