Hippotherapie: wanneer het paard geneest

In zijn Histoire naturelle stelde Buffon dat “het paard de edelste verovering is die de mens ooit heeft gedaan”. Een paar eeuwen later spreken hippotherapeuten u niet tegen. Wat zijn de voordelen van deze trendy behandeling?

Hippotherapie: wat is het?
Hippotherapie is een vorm van een dierlijke tussenkomst die een reeks praktijken omvat waarbij paarden worden betrokken in een proces van begeleiding van mensen naar meer welzijn. De praktijken en beoefenaars zijn zeer divers: hippotherapie kan zowel voor kinderen als voor volwassenen worden gebruikt. Bij posttraumatische revalidatie is het ook heel nuttig om mensen met handicaps en moeilijkheden te begeleiden. We kwamen terecht in een van de meest veelzijdige centra van de Federatie Wallonië-Brussel (1) voor een overzicht van de vele therapeutische mogelijkheden achter dit woord.

> Wenst u hierover meer te lezen, dan verwijzen wij u graag naar de integrale tekst. 

  • * Directrice van de vzw Hippopassion

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    14 maart 2023

    Kijk eens wat “dat” paard doet bij die mevrouw van de eerste dag vh proces in Brussel : is er iets meer ontroerend en oprechter dan de trouw van 1 paard en/of 1 hond !
    En die pracht en kracht die afstraalt van die paarden , gemaakt zonder computers noch ON LINE !