Brusselse Iris Ziekenhuizen Zuid openen centrum voor coronatest

Op de site Molière Longchamp van de Brusselse Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) is dinsdag een nieuw testcentrum voor COVID-19 geopend waar mensen zowel met als zonder voorschrift terecht kunnen. Dit past in de vraag van de Brusselse regering om de testcapaciteit tegen begin september te verdubbelen.

Het testcentrum wordt opgetrokken op de site Molière Longchamp in Vorst aan ingang 32 op de Molièrelaan. De patiënten kunnen er dagelijks van 12 tot 16 uur terecht, maar dat uurrooster kan mogelijk nog evolueren in functie van de vraag.

Zowel patiënten met een voorschrift van de huisarts als mensen zonder voorschrift kunnen terecht in het testcentrum. Bij mensen met een voorschrift wordt het resultaat van de test binnen de 48 uur aan de voorschrijvende dokter bezorgd. Voor mensen zonder voorschrift gebeurt de opvolging door het testcentrum zelf.

"Als nabijheidsziekenhuis is het voor ons belangrijk om deze dienst te kunnen aanbieden aan onze medeburgers", zegt Catherine Goldberg, algemeen directeur van IZZ.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.