Vlaanderen vaccineert vanaf 15/2 zorgpersoneel uit eerste lijn in vaccinatiecentra 

Vlaanderen gaat vanaf 15 februari eerstelijnszorgverleners vaccineren in de vaccinatiecentra. Het gaat om de eerste vaccinaties die zullen gebeuren in die vaccinatiecentra. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke  bekendgemaakt.

De voorbije weken konden al 11.000 zorgverleners uit de eerste lijn, vooral huisartsen en thuisverpleegkundigen, gevaccineerd worden.

Frontliniepersoneel

Vanaf 15 februari zullen er nog zo'n 50.000 zorgverleners uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren in een vaccinatiecentrum in hun eerstelijnszone. Het gaat dan om het zogenaamde frontliniepersoneel zoals onder meer huisartsen, thuisverpleegkundigen en verzorgenden van de diensten voor gezinszorg. Ook andere zorgverleners die dicht fysiek contact hebben met hun patiënten, zoals bijvoorbeeld neus-keel-oor-artsen, tandartsen en mondhygiënisten, vallen onder de noemer frontliniepersoneel.

Na dat frontliniepersoneel zullen ongeveer 170.000 andere personeelsleden uit de zorg aan de beurt komen. Het gaat om het personeel uit een 80-tal zorg- en welzijnsberoepen. De lijst van die beroepen is terug te vinden op laatjevaccineren.be.

Het gaat om de eerste vaccinaties die plaatsvinden in de 95 vaccinatiecentra die verspreid zijn over heel Vlaanderen. Volgens minister Beke hebben zo goed als alle vaccinatiecentra aangegeven dat ze operationeel kunnen zijn tegen midden februari. In overleg met de vaccinatiecentra worden de vaccinaties en de uitnodigingen nu voorbereid.

Volgens minister Beke betekent wil dat nog niet zeggen dat alle vaccinatiecentra continu open zullen zijn. "Voor deze nog beperkte doelgroep zullen de vaccinatiecentra zich organiseren om zo efficiënt mogelijk de vaccinaties in te plannen met het nodige aantal openingsdagen en vaccinatielijnen", luidt het.

> Lees ook: Marc Moens niet te spreken over vaccinatieregistratie via UPPAD

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.