Netwerkdag Chronische Zorg van Domus Medica op 21 maart

In opdracht van minister Vandeurzen werkt Domus Medica actief aan een vlottere samenwerking tussen alle eerstelijnspartners om de chronische zorg nog efficiënter te organiseren. Dit veronderstelt het opzetten van een robuust mesoniveau om de patiënt en zijn multidisciplinair zorgteam naar behoefte te ondersteunen.

 

Door middel van een bevraging in verschillende regio’s legde de wetenschappelijke koepelorganisatie haar oor te luisteren bij de veldwerkers van de eerste lijn. Wat gaat er goed in de multidisciplinaire organisatie van de chronische zorg in de eerste lijn? Wat kan beter? De preliminaire resultaten van deze proefprojecten zullen op 21 maart op de Netwerkdag Chronische Zorg van Domus Medica worden gepresenteerd.

Maaike Van OverloopOnze resultaten zijn bedoeld als uitgangspunt voor de eerstelijnsconferentie van 2017”, zegt Domus Medica-voorzitter Maaike Van Overloop. “De overheid is dan aan zet om te voorzien in wat er luidens de resultaten van onze enquête nodig is. Er is immers een dringende behoefte om het zorgaanbod snel aan te passen aan de veranderde zorgnood in de maatschappij. De beschikbare manpower moet daarvoor adequaat worden ondersteund vanuit het mesoniveau.”

Ik denk dat de bevraging voor de deelnemende regio’s een aangename ervaring geweest is”, blikt projectleider Gunther D’hanis terug. “Het is de eerste keer dat we op mesoniveau een project van deze omvang opzetten. Naar mijn gevoel is dat een aanzienlijk succes. De individuele zorgverleners stellen het op prijs dat ze via deze bevraging hun stem kunnen laten horen, zo vertellen ons de organisatoren van de verschillende bevragingen in de deelnemende zorgregio’s. De zorgverleners zijn duidelijk vragende partij om vanuit het mesoniveau in hun werk ondersteund te worden.

Minister Jo Vandeurzen zal overigens op de Netwerkdag aanwezig zijn voor een round-up van de verschillende gedachtenwisselingen.

 

Lees meer over dit project in onze volgende editie van Medi-Sfeer.

 

Netwerkdag Chronische Zorg

Wanneer? 21 maart, van 9 tot 17u.

Waar? cc Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier vindt u hier.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.