Maggie De Block : “Meer transparantie in gezondheidszorg en meer rechten voor wie het moeilijk heeft.”

Op voorstel van Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft de ministerraad een pakket maatregelen goedgekeurd waaronder de opheffing van ereloonsupplementen die specialisten aanrekenen aan patiënten die in daghospitalisatie in een twee- of meerpersoonskamer verblijven. Patiënten krijgen vanaf 1 juli 2015 in bepaalde situaties ook duidelijker informatie over het bedrag dat zij betalen voor verstrekte zorgen.

Maggie De Block: “Via deze wet maken we onze gezondheidszorg toegankelijker en betaalbaarder voor verschillende categorieën van mensen die het niet gemakkelijk hebben. We zorgen ook voor meer transparantie en bestrijden misbruiken en oneigenlijk gebruik zodat elke euro goed en correct besteed kan worden.”

De maatregelen zijn in een wet diverse bepalingen gegoten die nog voorgelegd wordt aan de Raad van State en aan het parlement.

Een overzicht vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.