Familie dokter David Dewulf gehomejackt

Eerder deze week raakte bekend dat in de buurt van Zottegem een spectaculaire homejacking plaatsvond. Toen en toen de daders met de buit vluchtten, zette de politie een klopjacht met succes een klopjacht in. Minstens twee daders werden geklist. Nu blijkt het om het huis van dokter David Dewulf te gaan, meldt het Nieuwsblad.

Bij de homejacking in de buurt van Zottegem werden de schoonmoeder van dr. Dewulf en zijn twee dochtertjes van 7 en 4 jaar oud gegijzeld, waarna de daders aan de haal gingen met de bankkaart van de schoonmoeder en enkele juwelen. Dokter Dewulf, bekend om zijn expertise in verband met mindfulness waarin hij  ook een internationale reputatie opbouwde, bevond zich toen in het buitenland voor een lezing. Ook zijn echtgenote was niet thuis.

Dokter Dewulf getuigt inmiddels dat hij vooral bekommerd is om de mogelijk psychische weerslag van de homejacking op zijn kinderen die immers een pistool op hen gericht kregen. De snelle tussenkomst van de politie was te danken aan de tegenwoordigheid van geest van de oma die zo vlug mogelijk de buren - en zo de politie - verwittigde. Op die manier konden twee vermoedelijke daders (18 en 19) ingerekend worden: in hun haast ramden ze enkele auto's en ze gedroegen zich ook nog erg agressief tegenover enkele toevallige betrokkenen.

Misschien is er nog een derde medeplichtige, maar die kon voorlopig niet gevat worden.

Of deze homejacking iets te maken heeft met het feit of David Dewulf arts is, is niet meteen duidelijk. Net vorige week startte Binnenlandse Zaken een campagne op ter preventie van agressie tegen artsen.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.