Health & Care: een nieuwe vakbeurs voor de zorgsector

Van woensdag 28 tot en met donderdag 30 september loopt in Gent de eerste editie van Health & Care, de vakbeurs voor de zorgsector.

Met producten en diensten van 310 leveranciers en 6.000 professionals uit de zorg, zowel uit de academische als de bedrijfswereld, de overheid en vakverenigingen, is de beurs meer dan alleen een belangrijk netwerk- en kennismakingsevenement. Er worden ook 40 geaccrediteerde lezingen gehouden met als gemeenschappelijk onderwerp de innovatie in de zorg.

In samenwerking met het Microsoft Innovation Center worden tien start-ups voorgesteld met bijzondere aandacht voor e-healthapplicaties, EPB, ontwikkeling van informatietoepassingen of andere technologische vernieuwingen die de communicatie tussen patiënt en zorgverstrekker bevorderen. Universiteit Gent zal er vijf nieuwe projecten voorstellen en Hogeschool VIVES en KU Leuven brengen op donderdag de resultaten van het STAFF-project naar voren. Met dat project werd het aanwenden van slimme technologie als alternatief voor fysieke fixatie onderzocht.

Daarnaast worden in een van de expohallen ook drie ervaringszorgkamers nagebouwd – een flat, een woonzorgkamer en een ziekenhuiskamer – voorzien van de nieuwste technologie. Ook aan voeding wordt op de beurs aandacht besteed met als thema ‘Malnutritie voorkomen zelfs al eten moeilijker wordt’ en demonstraties.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen zal een van de sprekers zijn op de officiële opening, net als Dirk Van Roy (CEO Artexis Easyfairs), prof. dr. Anne De Paepe (rector UGent), Peter Degadt (Zorgnet-Icuro) en Erik Van Den Eynden (Midcorporates & Institutionals ING).

RDG

Praktisch: Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent. Info en inschrijven via www.health-care.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.