Geïnteresseerd in gezondheidsrecht? Schrijf u nu in bij Ahlec!

Het Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek van de Ahlec-leerstoel (1) bestaat vijf jaar. Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden voor het nieuwe academiejaar 2018-2019. De plaatsen zijn wegens de interactieve onderwijsmethode beperkt.

Het postgraduaat staat open voor alle geïnteresseerden in het gezondheidsrecht en de gezondheidsethiek, mits zij houder zijn van een universitair of hogeschool diploma. Het postgraduaat is opgedeeld in zeven modules. U kunt zich inschrijven voor het volledige postgraduaat, dan wel opteren voor een of meerdere module(s).

Het getuigschrift voor het volledige postgraduaat wordt behaald via permanente evaluatie, het schrijven van een thesis en een eindexamen.

Wie zich inschrijft, krijgt les van grote namen in het wereldje die ook in de kolommen van De Specialist geregeld opduiken: Filip Dewallens -onze vaste columnist- Ann Dierickx,  Christophe Lemmens, Sylvie Tack, Nick van Gelder, Evelien Delbeke, Nils Broeckx. 

De informatie over de opleiding (opleidingsonderdelen, doceermomenten, inschrijvingsprijs, evaluatievorm, …) vindt u snel terug op de website onder de link “postgraduaat”.

Voor vragen kunt u steeds terecht bij PavoAhlec@uantwerpen.be.

 ------ 

(1) Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek - AHLEC of voluit Antwerp Health Law and Ethics Chair. Het doel van deze  Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek  is drievoudig:

  • Onderzoek

Onafhankelijk, kwaliteitsvol en kritisch onderzoek stimuleren op het vlak van het gezondheidsrecht en de gezondheidsethiek via onder meer doctoraten, publicaties en adviezen.

  • Onderwijs

Via een postacademische vorming (PAVO) in het Gezondheidsrecht en de Gezondheidsethiek excellent onderwijs aanbieden via een modulesysteem voor artsen, apothekers, verpleegkundigen, paramedici, stafleden, directieleden, de verzekeringssector, ziekenhuisjuristen, advocaten, magistraten, de overheid en studenten (vanaf 2014-2015).

  • Dienstverlening

Congressen, studieavonden, en expert seminars  fungeren als academisch platform voor een interdisciplinaire discussie over onderwerpen uit het Gezondheidsrecht en de Gezondheidsethiek.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.