Financiering sociale zekerheid - Di Rupo trekt grote ogen bij uitspraken premier Michel

PS-voorzitter Elio Di Rupo trekt dinsdag grote ogen bij de uitspraken van premier Charles Michel op Bel-RTL dat zijn centrumrechtse regering "de beste garantie is tegen een ontmanteling van de sociale zekerheid".

"Hoe durft de premier dergelijke uitspraken te doen, terwijl zijn regering de kost van doktersbezoeken en medicijnen verhoogt, snoeit in de ziekenhuisbudgetten, de pensioenen en de inkomens van deeltijdse werknemers verlaagt, de pensioenleeftijd optrekt naar 67? En terwijl ze vandaag een wetsontwerp indient dat de financiering van de sociale zekerheid fors zal doen dalen? ", sneert Di Rupo in een persbericht.

"Neen, meneer Michel: je garandeert de sociale zekerheid niet door de rechten van mensen op te heffen, maar door gedurfde politieke keuzes te maken", aldus nog de oud-premier, die naar eigen zeggen boos wordt als hij de eerste minister "hoort zeggen dat er geen geld meer is voor de pensioenen, maar hij wel de vennootschapsbelasting gaat verlagen". "Andere keuzes zijn mogelijk. Het is een kwestie van politieke prioriteiten."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.