De Maeseneer: “Stop met die vertekende berichtgeving”

In onze vorige nieuwsbrief stond een bericht over de sterk stijgende uitgaven in medische huizen. Prof. Jan De Maeseneer betwist de manier waarop de feiten zijn weergegeven.

“Altijd maar weer die berichten van het Riziv”, protesteert Jan De Maeseneer. “Ze geven een onjuiste voorstelling van de feiten. De juiste voorstelling is dat het aantal patiënten met inschrijving in een medisch huis gestegen is. De uitgaven voor deze patiënten vallen weg in de prestatiegeneeskunde.”

Prof. De Maeseneer wijst erop dat de uitgaven in de prestatiegeneeskunde en in de forfaitaire betaling de enige posten zijn die optreden als communicerende vaten: wie ingeschreven is in een medisch huis, kan geen uitgaven genereren in de prestatiegeneeskunde (voor huisarts, verpleegkunde, kinesitherapie). Het is dus belangrijk het volledige plaatje te bekijken. “Elke burger kan slechts uitgaven genereren in één van de twee systemen. Dit geldt niet voor de andere uitgavenposten.”

Lees ook het interview met prof. De Maeseneer in onze Medi-Sfeer.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.