BVAS vraagt om zwangere artsen vrij te stellen van wachtdienst

Huisartsenkringen wordt gevraagd om zwangere collega’s vrij te stellen van deelname aan de wachtdienst tijdens de zwangerschap en de borstvoeding gedurende de hele duur van de COVID-epidemie.
 
De Internationale Vrouwendag mag dan nog vers in het geheugen liggen (8 maart), daar staat deze oproep niet rechtstreeks in verband mee. Hét doorslaggevende argument is wetenschappelijk van aard: zwangerschap verlaagt de immuniteit van aanstaande moeders. De helft van de sterfgevallen tijdens de H1N1-griepepidemie waren zwangere vrouwen. Zwangerschap wordt door Sciensano beschouwd als een risicofactor.
 
De Bvas stelt bij monde van voorzitter Philippe Devos en ondervoorzitter Bart Dehaes aan huisartsenkringen voor om hun zwangere collega’s vrij te stellen van deelname aan de wachtdienst tijdens de zwangerschap en de borstvoeding gedurende de hele duur van de COVID-epidemie. Eerder alludeerde ook Domus Medica op een bescherming van zwangere collega's.

Lees ook: Bijzondere voorzorgsmaatregelen voor zwangere huisartsen?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.