Vlaams Patiëntenforum start campagne tegen vooroordelen chronisch zieken

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) wil vooroordelen over mensen met chronische aandoeningen uit de wereld helpen en lanceert daarom de campagne 'Vooral Geen Vooroordelen'. Het doel is de publieke perceptie te veranderen en de vele vooroordelen aan te pakken waartegen mensen met een chronische ziekte botsen.

De campagne draait om solidariteit en steun en wordt gedragen door een radiospot. Via een campagne op Facebook, Instagram en LinkedIn is er ook een petitie opgestart. 

"Mensen met een chronische aandoening - en dat zijn 1 op de 5 Vlamingen -  kampen met een voortdurende medische strijd", zegt Else Tambuyzer, directeur Vlaams Patiëntenplatform. "Alsof dat nog niet genoeg is, botsen ze ook vaak op onbegrip, vooroordelen, drempels en misverstanden die het resultaat zijn van de onwetendheid van anderen." De campagne wordt ondersteund door 125 patiëntenverenigingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.