Nieuwe kracht- en fitnesszaal voor topsport in Gent

In de Gentse Topsportcampus is een nieuwe kracht- en fitnesszaal geopend. Het gaat om een investering om beloftevolle studenten te ondersteunen in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs. 

Er is ook een nieuwe sportvloer, vernieuwde huisvesting voor topsportstudenten en een paramedische ruimte geopend, maar vooral een reeks moderne fitness- en krachttoestellen. Voor revaliderende topsporters is zelfs een speciale loopband aangekocht die de onderste ledematen minder belast. 

"Dit is een excellentiecentrum", zegt Weyts over de nieuwe accomodatie. "We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in topsportinfrastructuur. We hadden hier in Gent een goede basisinfrastructuur, maar we kunnen nog verbeteringen aanbrengen." 

Het oorspronkelijke gebouw was verouderd en had nood aan enkele ingrepen. Zo vertoonde de vloer in de omnisporthal gebreken en zelfs verzakkingen, er was geen volwaardige kracht- en fitnesszaal en de verlichting was ouderwets en energie- en geldverslindend. Er kwamen zonnepanelen op het dak en gloednieuwe ledverlichting. Voor de studenten is er nu zelfs een sauna en ijsbad. 

 Minister van Sport Ben Weyts opende de vernieuwde Topsportcampus officieel. Het gaat om een investering van meer dan 2,6 miljoen euro in een totaalbudget voor topsport van 30 miljoen euro. De Vlaamse regering wil zo atleten als Nina Derwael, die destijds ook kotstudent was in de buurt, de wind in de zeilen geven, maar ook troeven uitspelen om voormalige kampioenen aan te trekken als coach. "Dat heeft ertoe geleid dat we topcoaches kunnen overtuigen om aan de slag te gaan in Vlaanderen", zegt Weyts.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.